Velkommen til Kristians hjemmeside!

Jeg er en gutt på 20 år som programmerer i Visual Basic. Dette har jeg gjort i snart 9 år, og gjennom disse årene har det blitt ganske mange programmer og spill som du kan laste ned på denne hjemmesiden.

Som kanskje gjettet ble jeg født i 1989; mer nøyaktig 16. april på Sentralsykehuset i Rogaland. I dag bor jeg på Figgjo, et lite tettsted utenfor Sandnes, og for tiden går jeg på Sandnes videregående skole, hvor jeg nå har begynt i VKI.

Hvorfor begynte jeg å programmere i Visual Basic? Vel, først og fremst fordi det er et svært lettfattelig språk, men hovedsaklig fordi det finnes tusenvis, kanskje hundretusener av slike sider som denne. Språket er såpass utbrett at jeg har utelukkende lært meg Visual Basic gjennom internett. Aldri har jeg trengt å bla gjennom noen dyre VB-bøker; kun lettleste eksempler på velskrevne sider. Men det skader naturligvis ikke å låne noen bøker på internett, da dette kan være raskere.

Skal du prøve deg i VB kan du også gå inn på linker-siden min og laste ned VB-CCE. I denne versjonen kan du dessverre ikke kompilere koden til EXE. Dette resulterer at andre som ikke har VB i sin besittelse kan prøve programmet, men i det minste er det gratis. Imidlertid kan du kompilere til såkalte ActiveX-controls hvilket kan legges på hjemmesider. Disse er nokså greie ettersom de muliggjør det meste du trenger i effekter på siden din. Men pass på, for ActiveX støttes bare i Internet Explorer (Selvsagt, siden Microsoft har utviklet det). På programmer-siden kan du også laste ned noen Visual Basic øvingsprogrammer som er greie for nybegynnere.

Jeg har registret denne siden på webtoppen Norge, og jeg ville sette stor pris på om du gadd å presse ned venstre museknapp en stakkars stund for å stemme meg opp. Takk!

Figgjo

Figgjo skole
Dette er den gamle barneskolen min, Figgjo Skole